Culinair

Koken met Michelin Master Chefs
Met hondje op jacht naar truffels

Klassieke ontleeddemonstratie Chianina rund
Afdalen in eeuwenoude kloosterwijnkelders
De mooiste wijnen van de Antinori familie
Genieten in sterrenrestaurants

“Toscane is voor mij de bakermat van het genieten. Pure ingrediënten, sublieme wijnen en de hartstocht hierbij van de mensen zelf.    Van mama tot Master Chef, eten  en  drinken hebben   ze tot een kunst verheven. Die  besmettelijke  passie   wil ik jullie laten voelen!”

Frans Kriesels

Stel je eigen culinair privégezelschap samen en laat Frans Kriesels je de weg wijzen naar het allerbeste van Toscane. Een 4-daagse culinaire trip voor fijnproevers! Vliegen vanaf Eindhoven of Amsterdam en vertrekken op elke gewenste datum.

Culinaire belevenis “Het beste van Toscane”

DAG 1

Vertrek in de middag. Informatieve wandeling door de wijngaarden van de Antinori familie en bezoek aan een kloosterkelder waar de wijnen al eeuwen rijpen. Degustatiediner met wijnproeverij in een Osteria die per ongeluk een Michelinster kreeg. Slapen tussen de wijnvelden.

DAG 2

Cooking class van een Master Chef (1 Michelinster) waarmee we samen een heerlijke lunch op tafel zetten. Dolce far niente! Rustig natafelen en luieren in een volmaakt Toscaans landschap. In de namiddag op werkbezoek bij een Chianina ranch.  Iets verderop woont een prettig gestoorde vakidioot uit de achtste generatie van een slagersgeslacht. Van hem krijgen we een klassieke ontleeddemonstratie van een heel Chianina rund. En… hij grilt de allerbeste Bistecca Fiorentina. Simpel, maar goddelijk! Slapen in een middeleeuws dorp.

DAG 3

Ochtend van de verfijning. Met een Master Chef               (2 Michelinsterren) gaan we werken aan een brunch. Lichte en exquise spijzen verorberen we met een voorzichtig glaasje Champagne. Afscheid en verplaatsing naar een bos waar de truffels voor het oprapen liggen, tenminste als je er de juiste neus voor hebt. Een vuilnisbakkenrashondje en truffeljager vergezellen ons. Even later ruiken we aan de kostbaarste zwammen, vers gevonden. Na de aangename en informatieve boswandeling helpen we mee aan een truffeldiner, vroeg in de avond geserveerd. “Nawijnen” en slapen op het platteland.

DAG 4

In de ochtend terug naar Nederland

INFORMATIE EN PRIJZEN